Informatie voor de beginnende & professionele fotograaf!

De nieuwste rage, foto’s op glas

U kunt op veel verschillende manieren een foto neerzetten. U kunt bijvoorbeeld uw panorama foto van op vakantie in een normaal fotolijstje doen, er een collage van maken, een digitaal fotolijstje aanschaffen of bijvoorbeeld laten afdrukken op canvas. Maar sinds kort is hier weer een nieuwe variant aan toegevoegd, namelijk het afdrukken van een foto op glas.

Voor dit glas wordt speciaal plexiglas gebruikt wat een helder effect geeft op de foto’s. Meestal worden deze foto’s aan de muur bevestigd met een afstand van ongeveer 1 à 2 cm tussen de muur en de foto. Hierdoor wordt een mooi diepte-effect gecreëerd. Het plexiglas zelf is meestal tussen de 3mm en 6mm dik. U kunt ervoor kiezen om de foto in verschillende lagen te laten verwerken. Bijvoorbeeld de achtergrond redelijk aan de achterkant van het glas en de personen meer op de voorgrond. Dit geeft een uniek diepte-effect. Uiteraard is dit wel een stukje duurder dan het laten maken van een normale foto op glas.

U kunt foto’s op glas bij veel bedrijven laten drukken tegenwoordig. Doe vooraf rustig onderzoek welk bedrijf het beste bij u past, aangezien prijs en kwaliteit flink van elkaar kunnen verschillen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>